02. 02. 2005
SsangYong Motor Co., četvrti najveći korejski proizvođač automobila, povećat će svoje proizvodne kapacitete. Do 2007. s 400.000 proizvedenih vozila udvostručit će godišnju proizvodnju.
Do 2007. godine tvrtka će povećati svoje proizvodne kapacitete za 45 % u tvornici Pyeongtaek čija će se površina povećati na 478.000 m2. Ambiociozni projekt će SsangYongovu godišnju proizvodnju sa sadašnjih 180.000 vozila povećati na 400.000 vozila. Iz korporacije su priopćili da se troškovi proširenja postojeće tvornice procjenjuju na 2 milijarde američkih dolara.

»Zbog ograničenih proizvodnih kapaciteta ne možemo u potpunosti zadovoljiti potražnju za našim vozilima. Veća tvornica povećat će izvoz i našu konkurentnost na globalnom tržištu«, kaže jedan od vodećih ljudi SsangYonga te dodaje: »Ocjenjujemo da će prodaja izvan Koreje do 2007. godine skočiti za deset puta na 2,2 milijarde američkih dolara.«

SsangYong, koji većinom proizvodi sportske terence kao što su Korando i Rexton, izvozi samo 21 % svoje cjelokupne prodaje. Mali izvoz glavni je nedostatak ovog automobilskog proizvođača u stagnirajućem korejskom gospodarstvu koje je u velikoj mjeri pogodilo SsangYongovu prodaju.

Odluka o širenju tvornice dolazi sedam dana nakon prispjeća ponude o otkupu 48 % udjela SsangYonga koju je poslao Shanghai Automotive Industries Corp. Ponuda ovog kineskog giganta bi u slučaju uspješno okončanog preuzimanja jamčila stabilnost i stalnost investicije. Kineski automobilski proizvođač do kraja listopada namjerava okončati posao. Ovogodišnji SsangYongov izvoz u odnosu na jednako razdoblje prošle godine povećan je za četvrtinu, što je sasvim sigurno dodatno motiviralo vodeće ljude SsangYonga, poznatog kao proizvođača pouzdanih i moćnih terenskih vozila.