SsangYong i kolačići

Pomoću tehnologije kolačića (cookies) omogućavamo vam najbolji doživljaj naše web stranice. Podaci prikupljeni preko kolačića su anonimni. Molimo vas da označite slažete li se s upotrebom ove tehnologije.

Novosti

SsangYong Actyon

U Koreji je nedavno krenula prodaja novog SsangYongovog terenca imenom Actyon.

Svojim dimenzijama (dužina 4.455, širina 1.890 i visina 1.740 mm) spada među manje terence i  popunit će prazninu koja je nastala prekidom proizvodnje modela Korando.

Actyon pokreće dvolitreni dizelski motor A200XDi najveće snage 104 kW (141 KS) pri 4.000 okretaja u minuti, a najveći okretni moment  iznosi 310 Nm u rasponu od 1.800-2.750 okr./min. Actyon ima mogućnost pogona na dva ili na sva četiri kotača.

Ono što Actyona razlikuje od klasičnih terenaca je njegov oblik s odrezanim stražnjim dijelom koji ga čini crossover mješancem između sportskog vozila i manjeg terenca. Zahvaljujući svojim mogućnostima zadovoljava ljubitelje i jednih i drugih vozila; solidnom udaljenošću od tla (219 mm sprijeda i 197 straga), prilaznim kutem od 26,2 i odlaznim kutem od 30 stupnjeva nesumnjivo se može uhvatiti u koštac sa svim terenskim izazovima i površinama, dok se najvećom brzinom od 166 km/h i skromnom potrošnjom goriva (6,5 l/100 km izvan naselja i 7,8 l pri kombiniranoj vožnji) svrstava među najbolje u svojoj klasi. Actyon će imati sve (čak i više) od onoga što od SsangYongova vozila očekujemo.