31. 03. 2011

 

  • Prva novost „novog“ Ssangyonga bit će sportski terenac Korando
  • Usprkos indijskim vlasnicima robna marka i dalje ostaje „Made in Korea“

Iz korporacije Mahindra & Mahindra Ltd. (M&M), vodećeg indijskog proizvođača gospodarskih vozila, izvijestili su o okončanju svih formalnosti oko preuzimanja 70 % vlasničkog udjela SsangYong Motor Company (SYMC). Tako se završio proces akvizicije koji je trajao od kolovoza prošle godine.

 
Radi se o Ssangyongovu „novom životu“ kojem će strateško partnerstvo pomoći pri formiranju puta na kojem će se korejski specijalist za terenska vozila pokazat kao bitan globalni igrač.
 
Mahindra najveću korist od partnerstva vidi u sinergiji dvije korporacije uz očuvanje obje robne marke i pružanje veće kvalitete. Istovremeno će se usredotočiti na značajne stvari kao što su: povećanje prodaje diljem svijeta, razvoj novih modela i ulazak na nova tržišta.
 
Strateški planovi, kao što su npr. predstavljanje novoga Rextona i Koranda na indijskom tržištu, počeli su se ostvarivati, dok su neki projekti (zajednički razvoj novih modela, razvoj novih tehnologija, sinergija globalnog poslovanja) još u pripremnoj fazi. Mahindra inače ima odličan IT sustav koji je prikladan za upotrebu u Ssangyongu. Kao jedna od mogućnosti spominje se i Mahindrino financiranje maloprodaje vozila u J. Koreji što bi zasigurno povećalo njihovu prodaju na Ssangyongovom najvećem tržištu.
 
Mahindra je sebi zadala nekoliko značajnih ciljeva pri razvoju SsangYonga:
Jačanje game modela
Upotreba sinergije dvije robne marke
Investicije u razvoj marke Ssangyong
Izgradnja međuljudskih odnosa unutar poduzeća
Fokus na financijskoj stabilnosti
 
SsangYong je predložio nekoliko investicija:
U poslovnom planu za ovu godinu investicije u razvoj proizvoda u vrijednosti 126 milijuna eura što je 70% povećanje u usporedbi s 2010. godinom.
Više od 25 milijuna eura u razvoj robne marke u Južnoj Koreji što je 60% povećanje u odnosu na 2010. godinu te čak četiri puta veće ulaganje u razvoj na ostalim tržištima.
 
Predsjednik uprave Ssangyonga postao je Dr. Pawan Goenka, predsjednik automobilskog dijela Mahindra & Mahindra Ltd. Prilikom imenovanja spomenuo je kako je Mahindra vrlo svjesna Ssangyongove korejske ostavštine i da će to dalje čuvati. Zato SsangYong ostaje neovisno korejsko poduzeće – menadžment će i dalje većinom činiti Koreanci – a robna marka i dalje ostaje ‘Made in Korea.’
 
Prvi operativni čovjek Ssangyonga bit će Yoo-il Lee, dok će Dilip Sundaram iz Mahindre bdjeti nad financijama korporacije.
 
Prvi model Ssangyonga koji će se predstavit u Europi bit će novi sportski terenac Korando, a u Hrvatskoj ga očekujemo krajem proljeća.

O poslovnoj grupi Mahindra
Mahindra Group posluje u ključnim djelatnostima koje potiču gospodarski rast - traktori, gospodarska vozila, informacijske tehnologije i turizam. Mahindra sudjeluje u brojnim industrijama: automobilska industrija, agroprehrambena industrija, zrakoplovstvo, proizvodnja avio komponenti, savjetovanje, obrana, energija, bankarstvo i osiguranje, proizvodnja industrijske opreme, logistika, nekretnine, čelična industrija i sl. Prihodi poduzeća, čije je sjedište u Mumbaiju, u 2010. godini iznosili su 7,1 mlrd. dolara. Mahindra u 79 država ima više od 112.000 djelatnika. U prošloj godini uvrštena je na prestižnu ljestvicu Forbes Asian Fab 50 i the Credit Suisse Great Brands of Tomorrow.
Za više informacija, molimo, posjetite internet stranicu www.mahindra.com.

***
Ssangyong Motor utemeljen 1954. godine korejski je specijalist za terenska vozila. 1988. godine su na svjetska tržišta poslali model Korando koji je i izvan korejskih granica učvrstio njihov ugled specijalista za vozila s pogonom na sva četiri kotača. Sljedeći uspješan model bio je Musso koji su uspješno počeli prodavati i u Zapadnoj Europi. 1997. godine predstavili su prestižnu limuzinu Chairman koju je nakon 11 uspješnih godina prije dvije godine naslijedila obnovljena i još prestižnija limuzina Chairman W. Kod nas su bili najpoznatiji sportski terenci Kyron i Rexton. Ovih dana diljem Europe predstavljaju sasvim novoga Koranda.
Ssangyong je najuspješniji na domaćem korejskom tržištu gdje ima čak 90 zastupnika, a inače je svoju prodajno-servisnu mrežu razgranao u čak 90 zemalja diljem svijeta gdje imaju preko 1.200 zastupnika.

06. 12. 2010

Ssangyong Motor Company Limited (SYMC) i indijska Mahindra&Mahindra Ltd. (M&M) nedavno su postigli dugo očekivani dogovor kojim je indijski proizvođač preko 70-postotnog vlasničkog udjela preuzeo korejskog specijalistu za terenska vozila. Kako su vodeći ljudi obje tvrtke rekli tom prigodom, Ssangyong će tim dogovorom ponovno jačati svoje napore na području istraživanja i razvoja, investiranja u razvoj novih proizvoda, povećanja globalne konkurentnosti i povećati prodaju diljem svijeta tese tako i dalje razvijati kao globalni proizvođač SUV vozila. Radi se o win-win dogovoru, jer će Mahindra uložiti svoja financijska sredstva i... Više ...

19. 09. 2008

Ljepotan, kojeg pokreće 2.0-litreni benzinski četverocilindraš snage 175 KS, svojom atraktivnošću i dopadljivim dizajnom privući će prije svega europske kupce. C200 opremljen je 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Štedljivi motor skromnog obujma idealan je za vremena rastućih cijena... Više ...

15. 02. 2008

Luksuzna limuzina imat će 5.0-litreni V8 benzinac uparen sa 7G-Tronic automatskim mjenjačem, 10 zračnih jastuka, Harman-Kardon audio sustav. Na korejskom tržištu će biti konkurent BMW-u serije 7, Mercedesu S klase i Lexusu LS 430.... Više ...

17. 10. 2007

Terenac odvažnog i originalnog izgleda ističe se obnovljenom unutrašnjošću i vanjštinom, novim 2,7-litrenim dizelskim peterocilindrašem,dorađenim podvozjem s novom stražnjom osovinom, dva pogona na četiri kotača i bogatijom opremom. SsangYong za sve pakete opreme osuvremenjenog Kyrona nudi početni promotivni popust od 20.000 kn. Za opremljenijeg, prostornijeg, snažnijeg i udobnijeg terenca s osnovnim 2,0-litrenim dizelskim motorom i osnovnim paketom opreme Cool tako je potrebno izdvojiti 199.990 kn. Bogatije opremljeni Kyron s paketom Exclusive košta 214.990 kn, a s opremom Exclusive+ 221.990 kn. Oprema Exclusive trenutno predstavljaja najpovoljniju ponudu među terencima... Više ...