SsangYong i kolačići

Pomoću tehnologije kolačića (cookies) omogućavamo vam najbolji doživljaj naše web stranice. Podaci prikupljeni preko kolačića su anonimni. Molimo vas da označite slažete li se s upotrebom ove tehnologije.

Novosti

SsangYong KEV2 koncept

SsangYong otkrio KEV2 koncept na Motor Showu u Seoulu pokazavši svoju posvećenost u proizvodnji ekološki prihvatljivih električnih vozila. SsangYong KEV2 je čisto električni koncept agresivnog izgleda i čvrsto oblikovane karoserije. Koncept karakteriziraju dinamični robusni branici i jedinstvena trodimenzionalna svjetla.

KEV2 pokreće snažan električni motor od 120 kW s 35 kWh litij-ionskom baterijom koja ovom vozilu omogućava autonomiju od 180 km. SsangYong objašnjava kako KEV2 teži 1750 kg i dostiže maksimalnu brzinu od 150 km/h. Baterija se može napuniti tijekom osam sati na standardnoj utičnici ili za 30 minuta pomoću visokonaponske. SsangYong je razvio KEV2 uzimajući u obzir mlađu generaciju potrošača koja većinu svog vremena provodi u urbanim središtima. KEV2 koncept ima ugrađeno tablet računalo u centralnu konzolu, atraktivne aluminijske naplatke i brojne druge elemente koji će privući mlađe kupce

***
Ssangyong Motor utemeljen 1954. godine korejski je specijalist za terenska vozila. 1988. godine su na svjetska tržišta poslali model Korando koji je i izvan korejskih granica učvrstio njihov ugled specijalista za vozila s pogonom na sva četiri kotača. Sljedeći uspješan model bio je Musso koji su uspješno počeli prodavati i u Zapadnoj Europi. 1997. godine predstavili su prestižnu limuzinu Chairman koju je nakon 11 uspješnih godina prije dvije godine naslijedila obnovljena i još prestižnija limuzina Chairman W. Kod nas su bili najpoznatiji sportski terenci Kyron i Rexton. Ovih dana diljem Europe predstavljaju sasvim novoga Koranda.
Ssangyong je najuspješniji na domaćem korejskom tržištu gdje ima čak 90 zastupnika, a inače je svoju prodajno-servisnu mrežu razgranao u čak 90 zemalja diljem svijeta gdje imaju preko 1.200 zastupnika.