26. 11. 2014

▪ Ime “Tivoli” inspirirano je talijanskim drevnim odmaralištem s bogatom tradicijom
▪ Na korejsko tržište dolazi u siječnju 2015., a u ostatku svijeta u drugom kvartalu 2015.
▪ Urban, dinamičan i stiliziran SUV s daleko nadmoćnom kvalitetom interijera u svojoj klasi

 

Iz kompanije SsangYong Motor otkrili su dugo iščekivano ime i fotografije novog SUV modela, kojeg su razvijali protekle 3 godine.

 

 
Novi model SsangYonga razvijen je pod projektnim imenom “X100”, a na cestama će se naći pod simboličnim imenom“Tivoli”.

 

Tivoli je ime talijanskog grada, smještenog nedaleko od Rima. Poznat je po bogatoj kulturnoj baštini, palači Villa d’Este te slikovitoj ljepoti. Tivoli je, također, omiljeno odmaralište mnogih Talijana.

Upravo taj drevni grad poslužio je kao inspiracija za novi SsangYongov kompaktni SUV. Tivoli će budućim vozačima osigurati sreću i uzbuđenje prilikom svake vožnje, a ujedno će donijeti i prepoznatljivu SsangYongovu tradiciju specijaliziranog proizvođača SUV vozila.

Uz ime novog vozila, SsangYong Motors predstavio je i fotografije vanjskog i unutrašnjeg izgleda automobila.

Vanjski izgled prati urbani, dinamični SUV dizajn modernih linija, koji utjelovljuje ritmičke pokrete pod jasnom prepoznatljivošću SsangYongova stila. Ritmičan, dinamičan i dostojanstven; prirodno se nameću kao atributi koji opisuju vanjski izgled Tivolija.

Kada je u pitanju interijer, stil „Compact Deluxe“ podrazumijeva ponajbolji moderni dizajn unutrašnjosti te raskošnu putnu kabinu i prtljažni prostor, koje ga definitivno svrstavaju među najbolje u svojoj klasi. Tivoli donosi jednostavan pristup IT uređajima, a svojom praktičnošću i vrhunskim dizajnom zadovoljit će i najzahtjevnije kupce.
       
„Tivoli“ će se na korejskom tržištu naći u siječnju 2015., a u ostatku svijeta u drugom kvartalu 2015. Kroz opsežne analize tržišta, SsangYong je temeljito radio na poboljšanju kvalitete proizvoda, a očekuje se kako će upravo ovaj kompaktni SUV pokrenuti nove trendove na automobilskom tržištu.

 

 

14. 02. 2012

Koncept XIV-2 (eXciting User Interface Vehicle 2) Ssangyongovi su tvorci zamislili kao strateški model za globalno tržište koji će ponuditi zabavu u vožnji te značajke snažnog sportskog terenca koji će biti interesantan zbog svog kupeovskog oblika i otvorenog krova. XIV-2 će s ručnim otvaranjem krova jednim dodirom pružiti užitak vožnje s „vjetrom u kosi“, a svojim futurističkim oblikom najviše će privući mlađu publiku.   Navedimo neke od poznatih tehničkih podataka: mjere (dužina, širina, visina: 4.166 mm/1,820 mm/1.566 mm) i međuosovinski razmak (2.600 mm). Koncept će pokretati ekološki... Više ...

07. 07. 2011

KEV2 pokreće snažan električni motor od 120 kW s 35 kWh litij-ionskom baterijom koja ovom vozilu omogućava autonomiju od 180 km. SsangYong objašnjava kako KEV2 teži 1750 kg i dostiže maksimalnu brzinu od 150 km/h. Baterija se može napuniti tijekom osam sati na standardnoj utičnici ili za 30 minuta pomoću visokonaponske. SsangYong je razvio KEV2 uzimajući u obzir mlađu generaciju potrošača koja većinu svog vremena provodi u urbanim središtima. KEV2 koncept ima ugrađeno tablet računalo u centralnu konzolu, atraktivne aluminijske naplatke i brojne druge elemente koji će privući mlađe kupce *** Ssangyong Motor utemeljen... Više ...

31. 03. 2011

Iz korporacije Mahindra & Mahindra Ltd. (M&M), vodećeg indijskog proizvođača gospodarskih vozila, izvijestili su o okončanju svih formalnosti oko preuzimanja 70 % vlasničkog udjela SsangYong Motor Company (SYMC). Tako se završio proces akvizicije koji je trajao od kolovoza prošle godine.   Radi se o Ssangyongovu „novom životu“ kojem će strateško partnerstvo pomoći pri formiranju puta na kojem će se korejski specijalist za terenska vozila pokazat kao bitan globalni igrač.   Mahindra najveću korist od partnerstva vidi u sinergiji dvije korporacije uz očuvanje obje... Više ...

06. 12. 2010

Ssangyong Motor Company Limited (SYMC) i indijska Mahindra&Mahindra Ltd. (M&M) nedavno su postigli dugo očekivani dogovor kojim je indijski proizvođač preko 70-postotnog vlasničkog udjela preuzeo korejskog specijalistu za terenska vozila. Kako su vodeći ljudi obje tvrtke rekli tom prigodom, Ssangyong će tim dogovorom ponovno jačati svoje napore na području istraživanja i razvoja, investiranja u razvoj novih proizvoda, povećanja globalne konkurentnosti i povećati prodaju diljem svijeta tese tako i dalje razvijati kao globalni proizvođač SUV vozila. Radi se o win-win dogovoru, jer će Mahindra uložiti svoja financijska sredstva i... Više ...