SsangYong i kolačići

Pomoću tehnologije kolačića (cookies) omogućavamo vam najbolji doživljaj naše web stranice. Podaci prikupljeni preko kolačića su anonimni. Molimo vas da označite slažete li se s upotrebom ove tehnologije.

Novosti

NOVI KORANDO NA TESTOVIMA EURO NCAP OSVOJIO 5 ZVJEZDICA

Potpuno novi SsangYong Korando na testovima Euro NCAP osvojio je najveću moguću ocjenu sigurnosti 

Zbog svog izvrsnog i još poboljšanog sigurnosnog dizajna, novi Korando je dosegao 88 %  svih točaka u području zaštite odraslih putnika, 85 % točaka na području zaštite djece, 68 % točaka za zaštitu pješaka i 74 % točaka u kategoriji sigurnosne asistencije. 

Svojom čeličnom konstrukcijom visoke tvrdoće, novi je Korando čvršći od svoje konkurencije jer sadrži 74 % čelika visoke gustoće koja ne samo da osigurava čvrstoću karoserije nego i smanjuje težinu samog vozila. Osim toga sadrži 7 zračnih jastuka, elektronički program stabilnosti (ESP), sustav za nadzor vuče (TCS), sustav protiv prevrtanja (ARP), elektroničku raspodjelu kočione sile (EBD), sustav upozorenja na mogućnost sudara (FCW), automatsko kočenje u nuždi (AEBS), upozorenje o napuštanju vozne trake (LDW), sustav za pomoć u održavanju vozne trake (LKA), sustav za upozorenje na pomicanje vozila sprijeda (FVSA), sustav za upozorenje na mogućnost naleta (SDA), sustav za upozorenje vozača na dekoncentraciju (DAA) i sustav za zaustavljanje u nuždi (ESS). 

Druge sigurnosne funkcije koje Korando donosi su sustav za poziv u nuždi, stražnja kamera, alarm, imobilizator, sustav za nadziranje tlaka u gumama, automatska svjetla, automatsko zaključavanje vrata, elektronička ručna kočnica s automatskim zadržavanjem, zatezači prednjih sigurnosnih pojasa, pomoć pri pakiranju sprijeda i straga te sustav ISO FIX za pričvršćivanje dječjih sjedalica.