SsangYong i kolačići

Pomoću tehnologije kolačića (cookies) omogućavamo vam najbolji doživljaj naše web stranice. Podaci prikupljeni preko kolačića su anonimni. Molimo vas da označite slažete li se s upotrebom ove tehnologije.

Novosti

SsangYong Korando DKR uspješno završio reli Dakar 2020

Oscar Fuertes i Diego Vallejo sa SsangYong Korandom uspješni na reliju Dakar

Španjolski dvojac može se pohvaliti vrhunskim nastupom na utrci relija Dakar. Vozač rođen u Madridu i njegov galicijski suvozač su sa svojim Korandom DKR već drugi puta uspješno završili najpoznatiji reli na svijetu koji se po prvi puta vozio u pustinji Saudijske Arabije. SsangYong Motorsport je uspješno završio utrku na saudijskim dinama, što je bila glavna svrha ovog iskušenja, a u ukupnom su poretku zauzeli odlično 24. mjesto u svojoj kategoriji.

Korando DKR čak je neko vrijeme bio na odličnom petom mjestu u kategoriji T1.3 (modificiran benzinac s pogonom na dva kotača), dvojac je bio treća najviše rangirana španjolska posada u utrci, dok su ispred njih bili samo legende Sainz i Fernando Alonso sa svojim suvozačima.

„Prvi put nas je prah ostavio na miru,“ rekao je Fuertes koji je pohvalio vrhunske zmajske mogućnosti na pijesku (SsangYong na korejskom znači zmaj).

„To su bile zahtjevne etape koje smo dobro odradili. Korando DKR zaista može puno podnijeti. Potisnuli smo ga do krajnjih granica, s gorivom do kraja, svake sekunde, rupom za rupom, ali auto se uopće nije žalio. Ni malo,“ pojasnio je Oscar Fuertes, nekadašnji španjolski reli prvak.

„Zabavljamo se jer je Korando DKR izuzetan. Zapravo smo iscrpljeni jer je iza nas puno sati i osjećamo umor od prethodnih dana. Ali, nakon svega, jako smo sretni“, zaključio je Fuertes.

Ruta ovogodišnjeg Dakara, prvog u Saudijskoj Arabiji, istražuje nepregledna prostranstva najveće države na Bliskom istoku. Na reliju od 7.500 km, posada i pratnja suočili su se s nevjerojatnim izazovima, od toga su bile „specijalke“ ukupno dugačke 5.000 km (pet duljih od 450 km). U zemlji, u kojoj veći dio čini pustinja, 75% relija odvijalo se na pjesku.