Kia - Praktični savjeti za vozače

KAKO... na put s kućnim ljubimcima

Neće stalno zapitkivati: “Jesmo stigli?” ali zahtijevaju jednake pripreme za putovanje. Idete li na kraće ili dulje putovanje, pobrinite se za udobnost svojih kućnih ljubimaca. Na putu se mogu osjećati loše, no s nekoliko uputa možete im vožnju učiniti udobnijom. Kod vašeg Kia zastupnika savjetovati će vam čime možete olakšati putovanje sebi i svojim ljubimcima.


Udobnost i sigurnost dvije su stvari na koje biste trebali misliti kada uzimate svoje ljubimce na put sa sobom. Za početak vam treba prikladni nosač, gdje ćete staviti neku igračku ili dekicu, da se osjećaju kao kod kuće. Putujete li često sa svojim ljubimcima, razmislite o kupnji nepromočivih navlaka za sjedala i gumenih podnih podloga. Tu su naši savjeti:

POPIS ZA PUTOVANJE S KUĆNIM LJUBIMCIMA

NEKA IM BUDE UDOBNO

Nabavite odgovarajući nosač s dovoljno zraka. Provjerite je li dovoljno velik za vašeg ljubimca, hoće li se moći normalno micati u njemu, te da je čist i udoban. Probajte ih kod kuće naviknuti na novi prostor prije dužeg putovanja.

NAHRANITE IH

Kada krećete na duže putovanje, nahranite svoje ljubimce lakim obrokom 3-4 sata prije odlaska. Nije preporučljivo hraniti ih u vožnji ili dok se auto kreće.

VODA

Ponesite sa sobom vodu u boci jer vaši bi ljubimci mogli radi nesigurnih izvora dobiti želučane tegobe.

NEKOLIKO PRAVILA:

  • Ne uzimajte sa sobom kućne ljubimce na duža putovanja, prije nego što ste ih vodili na nekoliko kraćih.
  • Imate li sa sobom na putu psa, ne dajte mu da sjedi s glavom kroz prozor jer to može uzrokovati oštećenja uha ili čak upalu pluća.
  • Nikada ne puštajte ljubimce same u parkiranom vozilu. Temperatura u vozilu može naglo porasti ili pasti.