04. 11. 2007
Korejci su svoj terenac uljepšali, osnažili mu motore i obogatili opremu. Uz solidan 4x4 pogon Kyron sada nudi mnogo za malo novca.
SsangYong je predstavio drugu generaciju svog terenca Kyrona koji je prošao kvalitativne promjene u tri glavna segmenta - detaljima nadograđen dizajn, ojačanu pogonsku grupu i izdašniju ponudu opreme.

Vanjske vizure ovog korejskog terenca ostale su manje-više iste, uz neke nove detalje. Maska motora i dalje sliči štitovima srednjovjekovnih vitezova, a pridodani su novi usisnici zraka, proširene maglenke i bistra elipsasta svjetla s prozirnim pokazivačima smjera u bijeloj boji. Promijenjeni su i aluminijski naplatci, sad su dostupni i u veličini od 18 cola. "Stražnjica" je i dalje neobična, ali je mnogo praktičnija. Primjerice, stražnje staklo je povećano radi bolje preglednosti, a iznad njega je smješteno LED kočiono svjetlo. Lista detalja završava ručkom prtljažnih vrata nad registarskom tablicom i krovnom antenom u obliku peraje morskog psa.

Unutrašnjost je i dalje nalik limuzini, a ne robusnom terencu. Novina je mnogo, a počinju novom instrumentnom pločom narančastog sjaja, novim sklopom serijske automatske klime i revidiranim komandama audio uređaja na upravljaču.

Kyron je i dalje iznimno prostoran, zapremina njegovog prtljažnika raste od 635 do 1222 litre, opremljen je dvostrukim dnom, mrežom za pričvršćivanje predmeta te roloom koji skriva sadržaj prtljažnika.

Što se motorizacije tiče (a ona je Mercedesovog podrijetla), dizelska se zasniva na 2.0-litrenom turbo-dizelašu s četiri cilindra i Common-railom koji razvija 141 KS i okretni moment od 310 Nm dostupan između 1800 i 2750 okr./min. Ovako opremljeni Kyron postiže maksimalnu brzinu od 167 km/h uz prosjek potrošnje od 8,1l/100 km. No, kome dvolitraš nije dovoljan, SsangYong u novom Kyronu proširuje dizelsku ponudu s 2.7-litrenim peterocilindrašem sa 165 KS i 340 Nm okretnog momenta (od 188 do 3250 okr./min). Motor zadovoljava emisijski standard Euro4 i serijski je opremljen 5-stupanjskim automatskim mjenjačem T-tronic kojim može ubrzati do 100 km/h u samo 2,8 sekundi te postići maksimalnu brzinu od 174 km/h uz 9,5 l goriva na 100 km. Benzinska ponuda se svodi na tzv. "svilenih šest", šest cilindara obujma 3.2 litre, maksimalnih 220 KS i 312 Nm momenta distribuiranih putem serijskog 5-stupanjskog automatskog T-Tronica.

Korejci su doradili i podvozje koje sprijeda počiva na plinskim amortizerima, spiralnim oprugama i duplim trokutastim vodilicama. Stražnji kotači su kod modela s uključivim pogonom na četiri kotača ovješeni na osovinu s pet uzdužnih i poprečnih vodilica. Modeli sa snažnijim izvedbama motora sa stalnim pogonom na četiri kotača AWD imaju novu stražnju osovinu na osam poprečnih i uzdužnih vodilica. Stabilnost u zavojima i manje naginjanje Kyrona postignuti su novim poprečnim stabilizatorom, a krug okretanja iznosi 5,6 metara.

Bazno stražnjeg pogona, Kyron s početnim dizelom opremljen je uključivim pogonom na četiri kotača, a i reduktor se uključuje putem okruglog prekidača na armaturnoj ploči. Stalni AWD pogon dolazi uz snažnije motore, 40% momenta prenosi na prednje, a 60 % na stražnje kotače. Novi Kyron dolazi sa četiri paketa opreme, a osnovni paket Cool donosi automatsku klimu, uključivi 4x4 pogon, prednje zračne jastuke, kožom presvučeni obruč upravljača i 16-colne alu naplatke.
Pretplatite se na RSS feed
15. 09. 2007

S dužinom od 4965 mm, pick-up je duži 510 mm od peterovratne verzije, uz veliki međuosovinski razmak od 3060 mm, koji je također produžen 300 mm. Rastao je i u širinu (20 mm) i u visinu (15 mm). Kabina je prilagođena za pet putnika, a promjene na limu, za razliku od peterovratne izvedbe, počinju od C-nosača krova. Straga »radnik« djeluje robusno, ali i puno dopadljiviije od osnovnog modela. Kutija prtljažnog prostora ima najveću ...