25. 11. 2007
Još od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, kad su krenuli preko ocenana u SAD-u i Europi, terenci s oznakom SsangYonga slovili su kao robusni, pouzdani i originalno dizajnirani. Takvi su i danas. Redizajnirani Kyron dolazi uz poboljšani interijer te dopunjenu ponodu pogonskih agregata.

Krenimo od prednjeg dijela. Odmah uočavamo potpuno kromiranu masku motora, nova svjetla i odbojnik s većim otvorima za hlađenje i duguljastim maglenkama koje su sada u skladu s glavnim svjetlima. Dizajn stražnjeg dijela je sportskiji i elegantniji. Velika svjetla optički su i dalje povezana s aluminijskom lajsnom, no izgledaju vrlo skladno i moderno. Veće stražnje svjetlo osigurava bolju preglednost unatrag, a ručka prtljažnika skrivena je iznad registarske tablice. Zgodan detalj je krovna antena nalik na peraju morskog psal, poput one koje rado koristi BMW.

Interijer je, kao i vanjština, originalan, gotovo kupeovski. Središnja konzola je nagnuta prema vozaču, dok su sklopovi prekidača postavljeni u funkcionalne i ergonomno izrađene kružne elemente. Već u serijskoj opremi je automatski klimatizacijski uređaj, dok se prekidači audio CD sustava nalaze na obruču upravljača kako bi se poštivala danas važeća pravila ergonomije. Ploča s instrumentima je jednostavnog i preglednog dizajna, a noću interijerom vlada ugodno narančasto osvjetljenje. Uz sve to spomenimo i primjetno bolje i ugodnije materijale u unutrašnjosti koja je vrlo precizno i kvalitetno izrađena.

Praktičnost je neosporna, vozaču i putnicima na raspolaganju je mnoštvo pretinaca i polica te držači za limenke, dok za smještaj prtljage koristi prtljažnik obujma izuzetnih 625 litara. Preklapanjem stražnje klupe volumen se gotovo udvostručuje, pa obuhvaća 1222 litre prostora. Prtljažnik uz to krase dvostruka podnica, sigurnosna mreža te mreža za prihvat manjih predmeta.

Velika novost su još dva motora u ponudi, pored dosadašnjeg Mercedesovog dvolitrenog common-rail turbodizela sa 141 KS i 310 Nm. Njemu je dodan 2.7-litreni peterocilindraš, također uzet iz izloga Mercedesa. Taj motor nam je dobro poznat iz dosadašnje palete C i E klase, kao i terenca ML. Odlikuje se common-rail sustavom direktnog ubrizgavanja i elektronski nadziranom turbinom s promjenjivom geometrijom.

Razvija snagu od 121 kW (165 KS) te okretni moment od 340 Nm u polju od 1800-3250 okretaja, serijski je opremljen peterostupanjskim automatikom T-Tronic te udovoljava ekološkim normama Euro 4. S tim motorom Kyron do "stotke" ubrzava za 12,8 sekundi, a pojuri do 174 km/h uz prosječnu potrošnju od 9,5 l goriva.

Tu je i snažni V6 benzinac (naravno, licenca Mercedesa), u tvornici od milja nazvan "svilenih šest" zbog mirnog i uglađenog rada. Ovaj motor razvija snagu od 162 kW (220 KS) i 312 Nm , te je također opremljen T-Tronic automatikom.

T-Tronic je razvijen u suradnji s Mercedesom i omogućava potpuno automatsku izmjenu stupnjeva prijenosa, uz pomoć prekidača na ručici mjenjača ili na obruču upravljača. Mjenjač je pričvršćen na motor preko transformatora okretnog momenta i opremljen je zimskim programom prijenosa za vožnju zaleđenim površinama. Kod modela s jačim motorima dorađen je stražnji ovjes, tj. nova je stražnja osovina s osam poprečnih i uzdužnih vodilica.

Na raspolaganju su dvije vrste pogona. Najslabiji model (2.0 Xdi) opremljen je uključivim pogonom na četiri kotača. Osnovni pogon mu je stražnji, a prednji se dodaje okretanjem električnog prekidača na prednjoj armaturi. Stalni pogon na sve kotače, AWD, dolazi uz 2.7 i 3.2-litreni motor i tehnički je napredniji. Dijeli snagu na prednju i stražnju osovinu u omjeru 40:60, a u slučaju proklizavanja pojedinačnog kotača snagu prenosi na onaj koji ne proklizava, što se osobito cijeni pri vožnji na klizavim površinama.

Konstruktori su posebno ponosni na vučne sposobnosti. Priključno vozilo bez kočnice može biti teško do 750 kg, s kočnicom 2300 kg, dok je dozvoljeno opterećenje krova čak 100 kg.

Za sigurnost se u Kyronu brinu zračni jastuci, sustavi ABS, ABD i BAS, kao i sustav za automatsko održavanje niske brzine tijekom spuštanja po strminama (HDC). Sustav ARP (Active Rollover Protection) smanjuje mogućnost zanošenja i prevrtanja prilikom naglog kočenja. Cijene se kreću od razumnih 199.990 kuna, koliko stoji naslabiji model s Cool paketom opreme, dok za najsnažniji dizelski motor s najbogatijom opremom Limited A/T treba izbrojiti 269.990 kuna.
Pretplatite se na RSS feed
09. 11. 2007

Razmišljajmo realno! Bože moj, nalazimo se u Hrvatskoj. Lijepo je pisati o automobilima koji koštaju kao dvosobni stanovi u centru Dubrovnika, a na kraju nude vrlo malo prednosti prema onima koji za upola cijene nude skoro isti doživljaj voznih mogućnosti i specifikacija. Budemo li iskreni, mnogi od nas su počeli razmišljati razumom, a ne srcem, kada je riječ o kupovini novog vozila. Naravno, mnogima su financije ograničene na svote do 30.000 eura, ali mnogi su spremni izdvojiti i više za model vozila za koji su ...

04. 11. 2007

SsangYong je predstavio drugu generaciju svog terenca Kyrona koji je prošao kvalitativne promjene u tri glavna segmenta - detaljima nadograđen dizajn, ojačanu pogonsku grupu i izdašniju ponudu opreme.Vanjske vizure ovog korejskog terenca ostale su manje-više iste, uz neke nove detalje. Maska motora i dalje sliči štitovima srednjovjekovnih vitezova, a pridodani su novi usisnici zraka, proširene maglenke i bistra elipsasta svjetla s prozirnim pokazivačima smjera u bijeloj boji. Promijenjeni su i ...

15. 09. 2007

S dužinom od 4965 mm, pick-up je duži 510 mm od peterovratne verzije, uz veliki međuosovinski razmak od 3060 mm, koji je također produžen 300 mm. Rastao je i u širinu (20 mm) i u visinu (15 mm). Kabina je prilagođena za pet putnika, a promjene na limu, za razliku od peterovratne izvedbe, počinju od C-nosača krova. Straga »radnik« djeluje robusno, ali i puno dopadljiviije od osnovnog modela. Kutija prtljažnog prostora ima najveću ...