06. 02. 2008
Druga generacija Kyrona, južnokorejskog proizvođača vozila s pogonom na sve kotače SsangYonga, predstavljena je na frankfurtskom salonu automobila u jesen ove godine.

Samo ime Kyron izvedenica je iz grčke riječi "KY" koja znači "neograničen" i engleske riječi "run" što znači "trčati". U slobodnom prijevodu obje riječi zajedno označavaju izdržljivog trkača. Nekoliko je dobrih razloga zašto u SsangYongu tako i tvrde: klasična šasija, Mercedesovi motori i automatski peterostupanjski mjenjač (Mercedes T-Tronic). Vanjski dizajn doživio je promjene u izgledu prednjeg dijela vozila. Farovi s pokazivačima smjera više nisu narančasti već prozirni, maska je nova i modernija, a prednji branik redizajniran s ugrašenim duguljastim maglenkama. Kod stražnjeg dijela najuočljivija je pohvalna promjena u svjetlima i većem, preglednijem staklu petih vrata. Promijenjen je i stražnji krovni spojler s ugrađenim LED kočionim svjetlom.

Novi Kyron ima tri verzije motora; dvije dizelske izvedbe i jednu benzinsku. Od dizelskih izvedbi prvu predstavlja i četverocilindrični motor obujma 2,0 litara i 145 KS, a druga je 2,7-litrena peterocilindrična izvedba sa 165 KS. Postoji još i benzinska šesterocilindrična izvedba obujma 3,2 litre sa 220 KS. Ssangyong slijedi moderne trendove u kategoriji SUV vozila srednje veličine u povećanju obujma motora, posebno kod dizelskih izvedbi, koji "nalažu" obujam od 2,6 do 3,0 litara. To se odnosi i na snagu od 160 KS i više.

Za ovaj broj Terenaca izabrali smo najzanimljiviju dizelsku verziju s motorom obujma 2,7 litara i automatskim peterostupanjskim mjenjačem. Odmah nakon paljenja motora osjeća se diskretno i peti cilindar, koji naglašava povećanu snagu od 165 konja. Lakometalna konstrukcija motora koristi common-rail tehnologiju ubrizgavanja goriva treće generacije i pruža lijepih 340 Nm najvećeg okretnog momenta. Ugrađena je i kvalitetna Garettova turbina, koja brine za ugodan osjeććaj snage u vožnju, te serijski filtar čestica dizela. Prema konstruktorima, motor može izdržati i do milijun kilometara. Blok, glava i klipovi također su Mercedesovi. Uz takvu kombinaciju motora i automatskog mjenjača novi Kyron kod vozača ostavlja zanimljivi dojam da sjedi u nekom razvikanijem SUV vozilu s "viškom konja" pod haubom. A takvo ugodno iznenađenje iznova se ponavlja kod onih koji po prvi put sjedaju u SUV vozilo ovog južnokorejskog proizvođača. Izvana Kyron dejluje sportski zahvaljujući izduženom dizajnu, a zbog prilično velikih kotača, dimenzija 355/60 R18, povišen je u odnosu na podlogu. Ovo potonje, uz neovisni prednji i stražnji ovjes, pruža veliku udobnost u vožnji asfaltiranim prometnicama. Međuosovinski razmak, koji iznosi 2.740 milimetara, ubraja se među najveće kod SUV vozila srednje veličine.

Sportski izgled Kyrona ipak ne znači nužno sportsku vožnju je u ovoj kombinaciji većina vozača radije će se odlučiti za smireniju i udobniju vožnju. Kolo volana u sporijoj vožnji djeluje prilično lagano na prednje kotače, a pri većim brzinama progresivno "oteža", pa je skretanje izravnije. Kabina je prilično prostrana, pa je Kyron idealan kao obiteljski automobil, iako ga se neće odreći niti poslovni ljudi koji zbog prirode svoga posla prevaljuju velike udaljenosti. Kyron M270 Xdi predstavlja konkurenciju Kia Sorentu i Hyundai Santa Feu.

AWD pogon Kyrona
Novi Kyron, ovisno o verziji motora, također ima dva različita sustava pogona kotača. Slabija verzija motora, 2.0 Xdi ima uključivi pogona na sva četiri kotača, kod kojeg je dominantan stražnji pogon. Ta ista verzija označena je kao 4 WD , a uključuje mogućnost pogona na samo dva stražnja kotača. Nadalje, tu je i uključivanje u pogon sva četiri kotača, kao i mogućnost uključivanja reduktora sa sporim brzinama.

Model s motorom 2,7 Xdi i automatskim mjenjačem ima stalno uključeni pogon na sva četiri kotača "blokiran" na prijenosnom omjeru 40/60 % prednja-stražnja osovina, bez mogućnosti reduciranja brzina kao kod slabije verzije. Koliko je "udobniji" i lakši ovaj AWD pogon, toliko je za zaljubljenike u vožnju izvan asfaltnih prometnica to svojevrsni nedostatak jer je za neki ozbiljniji terenski poduhvat ipak potrebna mogućnost reduciranja brzina reduktorom brže-sporije. I kod ovoga AWD sustava dobar je dodatak HDC (Hill Descent Control ili kontrola prilikom spuštanja nizbrdicom), koji je vrlo koristan prilikom vožnje izrazito strimim nizbrdicama. Prilikom testiranja Kyrona izvan asfaltiranih prometnica, konkretno u vožnji šumskim blatno-šljunčanim putem, ESP je moguće isključiti, no istinska pozitivna promjena u ovom slučaju osjeća se samo pri malo većim brzinama. Tada Kyron, zahvaljujući konstrukciji ovjesa, klasičnoj šasiji i većim dimenzijama kotača, sasvim lijepo podnosi sve terenske izazove.

Kod teže terenske vožnje poteškoću može predstavljati variranje visine od podloge zbog konstrukcije prednjeg, središnjeg i stražnjeg diferencijala. Tako je prednji diferencijal udaljen od podloge 2120 mmm, središnji diferencijal 193 mm, a stražnji diferencijal 199 mm. U tom slučaju, kod vožnje po dubljim traktorskim brazdama, naročito je bitno držati sa jednom stranom vozila na povišenom dijelu staze. Iako se na stazi nalazilo žitko blato, unatoč gumama s profilom za cestovnu upotrebu, Kyron je iznenađujuće dobro podnio takav režim vožnje. Kao što sam već naglasio, pragovi su prilično visoko odignuti od podloge, pa u tom segmentu nemam nikakvih primjedbi nego samo riječi pohvale.

Opći dojam o novom Kyronu
Već je pri ulasku u prvi SsangYong u koji sam imao prilike sjesti, odmah mi se svidjela izrazito ergonomski organizirana raspodjela komponenata u kabini, osobito visoki središnji greben s ručicom mjenjača na pravoj udaljenosti. Kolo volana lijepo je oblikovano, ali zbog lakoće okretanja i malo "skliskijeg" materijala u sporijoj vožnji može pričinjati male poteškoće. Mnoštvo korisnih tipaka, uključujuči i one za mijenjanje brzina (kod automatskog mjenjača u slučaju ručnog mijenjanja brzina) doprinosi dojmu koji nije loš. Sjedala od crne kože, koja se nalaze u testnom modelu, vrlo su lijepa, kvalitetna i udobna. Od sigurnosne opreme u novi Kyron ugrađeni su i svi moderni sustavi kao što je ESP s EBD-om , ABS-om, ASR-om, BAS-om i ARP-om. Isto tako je u Kyron ugrađen moderan sustav zračnih jastuka i bočnih zavjesa. SsangYong je primijenio sve prokušane i moderne sustave prilikom konstruiranja novoga Kyrona, a uz svoje dizajnersko usmjerenje sigurna sam da će i na našim prostorima pronaći brojne kupce jer cijena ovoga testnog i vrlo bogatog Kyrona nije prevelika.
Pretplatite se na RSS feed
15. 12. 2007

Povod za test ovog automobila bio je prijevoz starog lanca za sidro iz jednog rezališta brodova. Naime, za vezanje naših barki najbolji su veliki teški lanci sa starih brodova koji se postavljaju na betonski blok. Mi smo prevozili 300 kilograma težak lanac dužine desetaka metara sd Lošinja na Pag, točnije u Povljanu i bilo je logično da isprobamo kako to podnosi SsangYongov Actyon Sports. Sa strahom smo išli na utovar, naročito kad smo vidjeli tu tešku "lančugu". Bili smo iskreno zabrinuti, ...

25. 11. 2007

Krenimo od prednjeg dijela. Odmah uočavamo potpuno kromiranu masku motora, nova svjetla i odbojnik s većim otvorima za hlađenje i duguljastim maglenkama koje su sada u skladu s glavnim svjetlima. Dizajn stražnjeg dijela je sportskiji i elegantniji. Velika svjetla optički su i dalje povezana s aluminijskom lajsnom, no izgledaju vrlo skladno i moderno. Veće stražnje svjetlo osigurava bolju preglednost unatrag, a ručka prtljažnika skrivena je iznad registarske tablice. Zgodan detalj je krovna antena nalik na peraju morskog psal, poput one koje rado ...

09. 11. 2007

Razmišljajmo realno! Bože moj, nalazimo se u Hrvatskoj. Lijepo je pisati o automobilima koji koštaju kao dvosobni stanovi u centru Dubrovnika, a na kraju nude vrlo malo prednosti prema onima koji za upola cijene nude skoro isti doživljaj voznih mogućnosti i specifikacija. Budemo li iskreni, mnogi od nas su počeli razmišljati razumom, a ne srcem, kada je riječ o kupovini novog vozila. Naravno, mnogima su financije ograničene na svote do 30.000 eura, ali mnogi su spremni izdvojiti i više za model vozila za koji su ...

04. 11. 2007

SsangYong je predstavio drugu generaciju svog terenca Kyrona koji je prošao kvalitativne promjene u tri glavna segmenta - detaljima nadograđen dizajn, ojačanu pogonsku grupu i izdašniju ponudu opreme.Vanjske vizure ovog korejskog terenca ostale su manje-više iste, uz neke nove detalje. Maska motora i dalje sliči štitovima srednjovjekovnih vitezova, a pridodani su novi usisnici zraka, proširene maglenke i bistra elipsasta svjetla s prozirnim pokazivačima smjera u bijeloj boji. Promijenjeni su i ...